Vineri, 21.09.2018, 12:43 PM
Bine aţi venit Vizitator | RSS

Crama noastra va pune la dispozitie vinuri albe naturale, dupa cum urmeaza :

 

 

Aligoté 

  Este un soi de vita de vie utilizată pentru a produce sortimentul de vin cu același nume. Vinul obținut este alb, cu un gust specific ușor de pelin și de cicoare, alții  identificând miasme de fructe. Este un vin semisec spre sec, originar din zona Burgundia (Franța), de unde s-a răspândit, aclimatizându-se foarte bine si in  Romania. Mulți preferă acest soi in locul acelui Chardonnay provenit din aceeași zonă. Merge foarte bine la mesele copioase, cu fripturi și grătar. Podgoriile din  Vrancea si Dobrogea cultivă acest soi de "cursă lungă".

 Perioada de maturare : semi-târzie.

 Utilizare : pentru producerea vinurilor albe de calitate, a vinurilor brute pentru spumante și a sucurilor de struguri.

 Recoltă : 11 - 13 t/ha.

 Caracteristicile strugurilor : mici sau mijlocii, cilindrici sau cilindro-conici, aripați sau puțin lărgiți la bază.

 Caracteristicile boabelor : mijlocii, sferice, uneori deformate, de culoare verde deschisă, slab gălbuie cu nuanțe arămii. Pielița este subțire și elastică. Conținutul este  suculent.

Pentru pret click AICI !

 

Feteasca Alba

  Vinul Feteasca alba nu este de mare personalitate, este un vin fara o anume aroma de soi, dar este in schimb un vin de aleasa finete, rotund, catifelat, amplu, corpolent. Fermentat cu grija la temperatura scazuta, vinul de Feteasca alba poate dezvolta o interesanta aroma secundara de fermentatie, care pe fondul finetii specifice soiului si a lipsei aromei de soi, poate conferi vinului o savoare cu totul remarcabila. In unele zone, mai ales cele ale dealurilor subcarpatice meridionale vinul de Feteasca alba poate avea o oarecare platitudine imprimata de insuficienta aciditatii totale. Din punct de vedere tehnologic deficienta se poate evita cu usurinta prin corectia de aciditate practicata la must. Soiul Feteasca alba dispune de o colectie bogata de medalii obtinute in concursurile nationale si internationale. 

  Pentru pret click AICI !

 

 

Sauvignon Blanc

  Sauvignon blanc este un vin sec- demisec, cu o culoare galbenă-canar cu reflexe verzui strălucitoare. Are aromă destul de intensă, amintind-o pe cea de iasomie sau de mirosul florilor de viță-de-vie. După o perioadă de păstrare, o parte din aromă este estompată si înlocuită de un buchet complex de învechire, care-i accentuează unicitatea. Sauvignon blanc este un vin cu multă viată, plăcut, acid și aromat. După câțiva ani de păstrare în butoaie si butelii, buchetul si gustul se apropie de cele ale pepenelui galben. Gustul este fructuos, cu multă prospetime, învăluit într-o aromă-buchet care îl face plăcut si tentant. Când vinul se obtine printr-o macerare peliculară, însotit de o fermentare dirijată, vinul îsi intensifică culoarea si devine mai corpolent.

  Pentru pret click AICI !

 

 

 

Tamaioasa Romaneasca

   Tămâioasa românească este un vechi soi românesc de struguri folosit pentru producerea de vinuri de calitate albe, dulci si aromate. Acest soi cultivat de mai bine de două milenii în spatiul românesc îsi găseste rădăcinile în sudul Greciei antice, fiind apreciat de către toate popoarele aflate în bazinul Mării Mediterane, unde era folosit ca monedă de schimb.

   Productia de struguri este relativ modestă, de până la 8-10.000 kg/ha si scade în procesul de supracoacere ajungând la 4-6.000 kg/ha. Strugurii acumulează frecvent 240-250 g/l zaharuri, iar în anii favorabili chiar 270-300 g/l, fara ca aciditatea totala a mustului sa coboare sub 4.5 - 5 g/l .In vederea evitarii pierderilor de recolta, se recomanda ca recoltatul sa se efectueze in 2 - 3 etape, pe masura supramaturarii strugurilor.

  Vinurile au un conținut de alcool de 11%-12,5%, de o culoare între galben-auriu si chihlimbariu, cu o aromă bogată de flori de tei și salcâm, cu o mare persistență gusto-olfactivă. Intensitatea aromei se menține la învechirea în sticlă până la 6-8 ani după care intensitatea scade, iar aroma sugerează mirosul fagurelui de miere.

Pentru pret click AICI !

Meniu site
Formularul pentru autentificare
Căutare
Sondajul nostru
Ce vin preferati ?
Total răspunsuri: 9
Partenerii Nostri
  • Ferma Dridu
  • Desktop Online
  • Jocuri Online Gratuite
  • Tutoriale Video
  • Toate Tag-urile HTML
  • Kit-uri de Navigator
  • Statistici